Zpět na domovskou stránku
kočka domácí (Felis catus)narcis (Narcissus)hlemýžď zahradní (Helix pomatia)korálková výšivkakrálík zakrslý durynskýbavlník bylinný (Gossypium herbaceum)

Galerie Tipy na výlet Kontakty Výměna odkazů copyright

Nabídka
Výuka jazyků
Překlady
Translation
Poradenství v zahradní tvorbě
Poradenství ve využití obnovitelných zdrojů
Odkazy
Biom.cz - biomasa, biopaliva, bioplyn, pelety, kompostování, ...
Aukro.cz
Předpověd počasí
BlueBoard.cz
Zajímavosti, tipy, návody a inspirace
ledový borůvkový dezert

V krajinách sladkého tmavomodrého potěšení...
aneb letní borůvková inspirace

Při letních vycházkách do lesa se často potkáme s nízkými keříky obsypanými tmavomodrými kulatými plody, jejichž příjemná chuť nám na jazyku vydrží o poznání kratší dobu než modravé zbarvení na rtech, jazyku, prstech...

Pokud při lesní výpravě nasbíráte více než jen "tak pro chuť" nebo si borůvky koupíte, pak by vám mohlo přijít vhod pár nápadů, jak borůvky využít při přípravě dezertů pro mlsné jazýčky.

Zveřejněno: 31. 7. 2009

strašilka australská (Extatosoma tiaratum)

Jak se dá začít s chovem strašilky australské

Víte, jak vypadá strašilka australská (Extatosoma tiaratum)? Někdo je z ní absolutně nadšený a obdivuje její úžasný tvar těla a takřka dokonalé mimikry. Někdo se při pohledu na ní otřese odporem.

Já patřím do té první skupiny... a pokud byste si i vy chtěli pořídit strašilku, ale nevíte, zda byste ji zvládli chovat, pak pokračujte ve čtení a určitě zjistíte, že není čeho se obávat.

Zveřejněno: 29. 7. 2009

šnečí roládky smažené v těstíčku

Ochutnáte s námi?
Aneb což takhle dát si hlemýždě?

Nedávno jsme jako dárek dostali konzervu hlemýžďů ve slaném nálevu. Dlouho jsme se nemohli odhodlat k jejímu otevření, ale nakonec na ni přece jenom došlo.

Co jsme z hlemýždího masa dokázali vyrobit se dozvíte z připojeného článečku. Třeba i vám naše zkušenosti dodají odvahu k vyzkoušení něčeho nového.

Zveřejněno: 28. 7. 2009

sýrové tyčinky z lístkového těsta

Slané pochutnání z lístkového těsta nejen k pivu a vínu

Léto je časem grilování, zahradních večírků, rodinných setkání... a zábavy vůbec. Při takových příležitostech se na stole často objevují brambůrky, oříšky, křupky a podobné slané "zobání". Ale co to jednou zkusit jinak?

Hlavní roli tentokrát získalo lístkové těsto a doprovázet jej budou sýry, šunka a další. Třeba se i vy rozhodnete některý z receptů vyzkoušet a zachutnají vám úplně stejně, jako nám.

Zveřejněno: 21. 7. 2009

oddenek zázvoru obecného (Zingiber officinale

Léčivé koření s mnohostranným využitím
- zázvor obecný (Zingiber officinale)

Mletý sušený zázvor zná většina z nás - u nás je například neodmyslitelnou kořenící přísadou zabijačkových výrobků a Vánoce bez zázvorek si taky neumíme představit.

S čerstvým oddenkem zázvoru jsem se setkala až o mnoho let později, ale i ten si získal naší přízeň. Ráda jej používám nejen při přípravě "asijských" pokrmů, a tak se v připojeném článku podělím o několik zkušeností s touto exotickou rostlinou.

Zveřejněno: 19. 7. 2009

Strana 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Dekorace a doplňky
Recepty
Cizrnové dobroty (3)
Koláče s rebarborou (3)
Nealkoholické nápoje (3)
Palačinky a placky (4)
Polévky (2)
Slané koláče a pečivo (4)
Odkazy
domény - webhosting - serverhosting
blog bloger.cz
gurmánka
Maminčiny recepty
Inzerce zdarma
Galerie
mejly-hlíny
DOMÉNY - WEBHOSTING - SERVERHOSTING
webtržiště
TOPlist